teisipäev, 17. september 2013

ÕUNASAIAKE

Hei sõbrad!:)




Taaskord teen postituse söögist. 
Minu kui gümnasisti koolipäevad on väga pikad, sest ärkama pean ma juba kell 6 hommikul ja oma kohmetuse ja halva ajaplaneerimise tõttu ei jõua ma hommikul ka süüa (paha-paha). 
Kui kooli jõuan, siis kõht juba koriseb tühjusest ja on hea enda koolikotist mõni saiake välja otsida, et kõhule rõõmu teha. Poest ostes on saiakesed jube kallid ja olgem ausad, egas kahest saiakesest terveks päevaks kõhtu täis ei saa samuti. 
Olen peale hommikuse söögikorrata ka ilma koolitoiduta, sest koolitoitu ma ei söö ( ei joo piima ega söö liha jne). Kindlasti teie, kes te õpite ja käite tööl, teie sööge ja leidke aega, et süüa! Minult, rumalalt kohe kindlasti ärge õppust võtke. 
SÖÖK ON ELU! :D
Kuna kanawrapide ja toidupoodidest nänni ostmine muutus üpris kulukas, siis leidsin hea viisi kuidas raha säästa, küpsetamist harjutada ja endale korralik kõhutäis maitsvat kooli kaasa teha. :)

Nimelt tänane postitus räägib kõige lihtsamini valmistavatest ent ometi imehästi maitsvatest õunasaiakestest. :)

Vaja läheb:

* Lehttainas ( Mina kasutasin säästumarketi lehttainast.)
* 3 või 4 õuna
* Üks muna


* Toidupintsel/ lusikas
* Tops
* Kaneel
* Suhkur
* Küpsetuspaber
* Nuga


Esmalt sulata enda lehtaigen nii, et seda saaks juba vabalt lõigata. Kui aga lehtaigen on sulanud voldi see lahti.
Kui muidu peab küpsetiste puhul tainast rullima, siis selle saiakese puhul seda tegema ei pea.
Puhasta kolm õuna ja lõika need väikesteks tükkideks. 


Lõika noaga taigen ristkülikukujulisteks tükkideks, aga arvesta, et saiake ka paisub. Mina lõikasin umbes 10x 5 cm kujud. 
Nüüd võta enda küpsetusplaat ja lõika sinna peale aluseks küpsetuspaber. Kui küpsetusplaadile on küpsetuspaber pandud võta lõigatud taigen ja aseta need vahedega plaadile. 


Võta tops ja vala sinna katki tehtud muna. Võta enda lusikas/toidupintsel ja sega muna topsis laiali. Kui see tehtud määri tainas pintsliga üle.


Võta tükeldatud õunad ja pane pool peotäit ühele taignalõigule. Peale raputa kaneeli ja suhkrut. Voldi enda saiakesed nüüd pooleks ja pressi ääred üksteise vastu kinni, et õunad sealt välja ei kukuks. Jätka samamoodi edasi kuni kõik saiakesed on ära volditud.


Nüüd võta nuga ja lõika iga saiakese peale üks või kaks triipu, et õunad seest saaks samuti küpsetatud ja suhkur sulada.
Samuti pane toitupintsliga saiakestele peale segatud muna. 
Aseta saiakestega täidetud plaat 200 C kuumusele ahju küpsema ning lase küpseda umbes 10 minutit. 



 Neid saiakeste pilte vaadates tekib endalgi jälle isu peale. :)

Võite julgelt ka tagasisidet anda ning ka soovitusi/märkuseid.
Olen senimaani ainult positiivsust kuulnud ja see on väga armas, et mul juba üpris suur lugejaskond on. :)
Järgmise postituseni!

*M*







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar